Tulevat tapahtumat

Elina ja Markku 2022 tulossa:

Kevätkausi 2022 (Toivoa naisille tapahtumat puuttuvat, ei vielä sovittu)

28.1. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Elisheva

22.-23.1. La-Su Rukousmatka

5.2. klo 18.00 Kotka Soihtusrk, Elisheva ja Markku

8.2. Ti 18.03-18.27 Rukous Suomen puolesta, radiodei, Minna Peltola, rukoilija, Elisheva

10.2. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Hannu Huhtala ja Markku

17.-18. Vääksyn ja Heinolan helluntaisrk, kuuntelemassa Oiva Sallia ja Pirkko Vesavaaraa, Markku

24.2. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Arto ja Riina Björkman, Markku

26.2. 11.00-18.00 Rukousta, ylistystä ja paastoa, Israel tapahtuma, Varsinais-Suomi, Markku

6.3. Toivoa naisille jumalanpalvelus, Kuusankosken kirkko, Elisheva

7.-8. Lomamatka ja ilosanoman viemistä Kankaanpäässä, rukousta, Markku

12.3. Yhteinen kokoontuminen Pohjanmaalla, Markku

15.3. Ti 18.03-18.27 Rukous Suomen puolesta, radiodei, Elisheva

25.3. Pe 18.00- Rukousryhmien vetäjille pyyntöjen mukainen ohjelma, rukousta Pitäjänmäki, Hki.

12.4. Ti 18.03-18.27 Rukous Suomen puolesta, radiodei, Elisheva

15.-17.4. Pesah -juhla, Karmel kodilla, Elisheva ja Markku

22.4. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Elisheva ja Markku

6.5. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Elisheva ja Markku

17.5. Ti 18.03-18.27 Rukous Suomen puolesta, radiodei, Elisheva

20.5. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Markku

3.6. Pe 20.03-20.57 Rukousasema, radiodei, Elisheva ja Markku

7.6. Ti 18.03-18.27 Rukous Suomen puolesta, radiodei, Elisheva

13.6. -30.6. Ma Israeliin, Elisheva ja Markku

15.1. Uusi vuosi ja suunnittelua. Markun meneillään -blogista. Monelle muutoksen vuosi. Jumala karsii ja avaa uutta. Meille myös. Uudet tehtävät tulossa kesän jälkeen mitä todennäköisimmin molemmille. Sellainen tuli Elishevalle ehkä 1,5 vuotta sitten, että tulee vielä kaksi työtä, ennen kuin meillä on yhteinen palvelutyö, meille se tarkoittaa sitä, että nykyinen palvelu yhdessä kasvaa merkittäväksi, joten jokin osa palkkatöistämme muuttuu enemmän yhteiseen palvelutyöhön. Mielessä on myös lähetystyö, ykköspaikkana Israel, muutkin mahdollisia, miten Taivaan Isän tahto on.

Alla koko teksti, tässä tiivistelmä:

vuosi 2022

Palvelutehtävämme muuttuu enemmän nettiin, vaikkakin tehtävämme sinänsä pysyvät aika samoina.

1. Rukousryhmä on ollut aiemmin, tulossa nettipalveluryhmä, jossa kaikilla oma osansa olla mukana. Palvelee kaiken muun hengellisen ohella heitä, jotka tuntevat meidät jostain, täältä nettisivujen kautta tai miten tahansa muutenkin ja jollekin se voi muodostua kovinkin tärkeäksi osaksi. Rekisteröidyn yhdistyksen muodossa, varsinainen aloitus todennäköisesti kesän jälkeen. Ehkäpä 2023 lähetystyössä, Israel ykköstoive, mutta Taivaan Isän tahto tärkein. Ei mikään virallinen seurakunta vaan uskovien kokoontumista yhteen.

2. Keskiössä: a. opetus 10-20 min usein, joskus 30 min., b. musiikin mukaan ylistys, c. rukousryhmät ja d. sitten miten Herra johtaa. Olennaista on tämän porukan tarpeet ja lähtökohtana, että omassa porukassa on paljon Jeesuksen lähellä olevia, jotka tuovat siunaukset Häneltä omaan porukkaan, sillä eteenpäin menoa tarvitsemme jokainen ja yhteydessä tämä rakentuu.

3. Kokoontumiset viikonloppuisin siihen aikaan joka vaikuttaa sopivan tälle porukalle hyvin, vaikkapa klo 13-18 aikoihin aloitus. EI ihan aamulla eikä kovin myöhään. Vapaa osallistuminen silloin kun haluaa. Vanhat jaksot katsottavissa lähinnä opetuksen osalta. Rukousta eikä mitään oikein muutakaan äänitetä eikä saa äänittää/tallentaa.

------

Koko teksti:

Meillä on ollut muutaman vuoden hyvin vapaamuotoinen rukousryhmä n. 80 henkeä ystäviä matkan varrelta. Tämän vuoden aikana ehkä kesän jälkeen alkaa uusi, todennäköisesti tietokoneen kautta tapahtuva kokoontuminen halukkaiden kanssa. Asiat maailmassa muuttuvat ja ovat väliaikaisia ja vaikuttaa olevan aika koota yhteen seurakuntaa kaipaavia, jotka eivät näinä aikoina pääse seurakuntaan tai eivät löydä itselleen seurakuntaa. Tätä meille on vahvasti myös profetoitu viime vuonna ja se vaikuttaisi alkavan ja toteutuvan 2022. Teknisenä toteutuksena ilmeisesti siis Teams -ohjelman kautta tapahtuva kokoontuminen tietokoneella. Kaikkiin paikkoihin ei enää pääse tai ei voi luottaa milloin pääsee, joten tämä vaikuttaa olevan vaihtoehto. Mitä tulee mukaan? jo paljon sitä mitä teemme muutenkin.  Ja keskeisessä osassa on, että kaikki ovat mukana ja tekevät ihan kaikkea. Usein käydessämme paikoissa, tutuksi on tullut tällaisia asioita:

a. Usko, Jumalan rakastaminen on keskeisintä. Hengessä ja totuudessa eli pyydetään Jeesuksen johdatusta Pyhässä Hengessä ja pidetään raamatun sana lähtökohtana kaikessa. Jumalalle kuuluu kiitos, kunnia, ylistys ja palvontamme. Taivaan Isän tahto on, että jokainen pelastuu, se on ilosanoma, joten se on keskiössä. Jumalalla on jokaiselle oma suunnitelma jo tämän maallisen elämän ajaksi, sen toteuttaminen jokaisen osalta on tärkeää. Jokainen uskova odottaa Jeesuksen paluuta hereillä ja lampussa paljon öljyä ja elää tulevaa ikuisuutta varten ja kerää aarteita taivaaseen ei maan päälle. Ilman rakkautta ei ole mitään...

b. Ylistys usein musiikin muodossa, muutakin kuuluu ylistykseen toki.

c. Opetus aiheista, jotka Pyhä Henki nostaa ja mitä porukasta nousee yhteiseksi, jos ei ole yhteinen, se kuuluu jollekin pienemmälle porukalle tai voi pohtia kanssamme asioita. Opetus on ollut molemmilla jo vuosikymmeniä ja uskon perusteita olemme molemmat viimeisinä ehkä 8 vuoden aikana käyneet paljon läpi. Onni on siinä, että raamatun lisäksi käytämme paljon muiden opettajien vinkkejä asioihin, mutta niistä saamme vinkkiä tai jotakin lähtökohtia. Kumpikin meistä rakentaa opetuksen yleensä joka kerraksi uudestaan, vaikkakin keskeisissä asioissa yleensä on kyse siitä, mikä on aikataulu ja millainen hengellinen tausta ihmisillä on. Meidän ajatuksemme on, että jokainen siunaa toista kertomalla oman sen hetkisen kehitysversionsa asioista ja liikkumavaraa aina on ja erilaisia lähestymistapoja. Me pidämme huolta siitä, että emme pahastu toisiimme vaikka näkemys on vastakkainenkin ja rakkaus peittää paljotkin synnit. Jumalan siunaus tulee siitä, että siunaamme ihmisiä, emme kiroa emmekä puhu pahaa ja kuten näemme, miten kaksi voi kulkea yhdessä, jos nämä ovat eri mieltä? ja Jeesuksen sanat Matteus, Markus ja Luukas samasisältöisesti: "Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä." ja "Lopuksi, veljet, iloitkaa, tulkaa täydellisiksi, ottakaa vastaan kehoituksia, olkaa yhtä mieltä, eläkää sovussa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne".

d. Parannuksen teko, jos laki on lähtökohtana eli raamatun sana, jota ihminen tulkitsee vain omalla älyllään, laki tappaa. Lihan mieli ei taivu Jumalan Hengen tahtoon eikä se voikaan tehdä sitä. Roomalaiskirje luku 8 kertoo tästä erinomaisesti, Itse olen tehnyt suunnilleen tästä aiheesta pitkän raamatun opetuksen, ehkä 12 sivua tällä hetkellä, sillä synti ja parannuksen teko on yksi keskeisiä alueita, jotka ovat vaikeita. Yksi keskeisimmistä asioista mahdollisimman yksinkertaisesti ilmaistuna on: Parannuksen teko kuuluu ihmiselle maan päällä aina, jos laki tekee sitä, se tappaa, jos Pyhä Henki auttaa rakkaudella ja totuudella, pääsemme eteenpäin.Tässä esimerkki siitä, miten voi saada käsityksen jostain asiasta ja sitten huomata miten se saa vahvistuksen muista raamatun kohdista ja sitä täydentävät niin monet paikat.

"Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, 4 että lain vanhurskaus täytettäisiin meissä, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen. 5 Sillä niillä, jotka elävät lihan mukaan, on lihan mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. 6 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; 7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. 8 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset. 9 Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa. 10 Mutta jos Kristus on teissä, niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden, mutta henki on elämä vanhurskauden tähden"

e. Rakkaus ja totuus iloitsevat yhdessä. Mutta emme ole farisealaisia, eli laita toisille raskaita taakkoja. Itselle on tärkeää, että meillä harvoin on ymmärrystä kuinka vaikeaa lähimmäisen elämä on, emmekä me voi kovin tarkkaan arvioida määriä tai vakavuustasoja, koska emme koskaan tiedä tai ymmärrä taustoja. Siksi hengessä kulkeminen on niin tärkeää, mitä Jumala antaa mieleemme rukoilla, puhua ja tehdä.

f. Rukouksessa on tärkeää kuunnella mitä Pyhä Henki puhuu ja siten tulevat jokaisen ihmisen omat asiat, perhe ja muut ihmiset, jotka sisältyvät elämään sekä jokapäiväiset tarpeet ja tulevaisuus, sillä "Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa." Erityisesti näinä aikoina tarvitsemme johdatusta ja olemme pitkään jo saaneet olla siunaamassa armolahjojen saamisessa ja käytössä. Tämä on myös yksi melko sekaisin oleva alue, mutta yksi asia on omalla sydämellä: Armolahja kertoo ytimen, Jumala antaa niitä käytettäväksemme, jotta me voimme siunata eli tehdä kaikkinaista hyvää yhteiselle kristusruumiille eli toisille uskoville ja saamme itse paljon Jumalan siunausta sen kautta, sillä Pyhä Henki on vuodattanut myös rakkauden meihin ja Hän toimii aina meitä kohtaan rakkaudella ja totuudella.

g. Itsestään selvää on, että henkilökohtaiset asiat ovat aina salassa pidettäviä. Tämä on täysin selvää ollut meille molemmille hyvin pitkään, varmaan aina. Olen jo töissäkin sanonut ehkä 20 vuotta idean, että en muista mitään mitä olet sanonut hetki sitten enkä kerro asioita vaimolle tai koiralle tai pihapuulle, ellet sinä niin sano, eikä se lupaus lopu ajan myötä. Eihän muuten voi viedä asioita Jumalalle ja keskustella toisen kanssa jos ei ole täyttä luottamusta. Joskus itse puhuu asioistaan, mutta ei se tarkoita sitä, että muut siitä voivat jutella, sillä tiedämme miten taroinat muuttuvat, joten hyvä on sano, että kysy tältä itseltään. Kaikki pääsevät mukaan. Jokainen saa ajan jakaa omastaan muille, usein pienissä ryhmissä riippuen minkä kokoiset ovat tilat esim. 2-5 henkeä, useimmiten 3-4, tasaisesti omalla tavallaan, periaate on se, että voi puhua omista asioistaan haluamallaan tavalla ja sitten myös rukoillaan asioiden puolesta.

h. Ei ole asioita, joita emme voisi yhdessä selvittää, pohtia ja keskustella ja rukoilla, pyytää Jumalalta viisautta, viedä ja jättää asioita Hänelle, jotta pääsemme lähemmäs totuutta. Jumala johdattaa meitä monissa asioissa ja eri aikaan, mutta myös sellaisia asioita, jotka Hän tietää siinä porukassa tarvittavan. Rauha on myös luottamusta siihen, että Jumala johdattaa totuuteen siinä mittakaavassa ja syvyydessä, mitä milloinkin tarvitaan. Ymmärrys tulee olla myös siihen, että jonkun mielestä paras jossakin asiassa, ei ole Jumalan valinta johonkin tehtävään tai hetkeen yhdessä kokoontumisessa. Siunaukset tulevat, kun kuuntelemme Pyhää Henkeä. Tämä on iso opeteltava ja tärkeä asia. On hyvä ymmärtää, että vaikka Jumala puhuu jostakin aiheesta itselle, on kysyttävä Häneltä, tarvitseeko asiasta edes mainita muille.

i. Kritisointi ja siunaaminen? Herkkä alue. Aluksi on hyvä sääntö puhua hyvää ja ajatella hyvää. Hyvä kysyä, siunaako oma toiminta toista ihmistä, tuoko se Jumalalle kunnian? Tiedänkö, etten kiusaa toista ihmistä. Asiassa on paljon syvyyksiä ja se on sitä sydämen eli rakkaudellista viisautta, jossa on totuus ja tieto, neuvon ja rohkaisu (kiitos ja kannustus), taidollisuutta ja varsinkin Pyhän Hengen valitsemat asiat ja sanat.

j. Mikä muoto? Monestakin näkökulmasta lähtien on hyvä olla jotain virallista. Jo 3-4 vuotta sitten yhdistyksen perustamispaperit valmisteltiin. Yhdistuksen nimeksi on ajateltu nimeä Pelastustie ry. Markku on tehnyt yritysten perustamispapereita työssään jo pitkään samoin kuin taloushallinnon asiat ovat kovin tuttuja ja niistä tulee olla hyvin tarkka, joten kaikki pitää olla läpinäkyvää.

k. Tässä nyt jotain ajatuksia, koska uusi vuosi. Otamme mielellämme ajatuksia vastaan, millainen ajatuksesi on omasta seurakunnan tarpeestasi tai yleensä on kyse sen täydentämisestä. Ihmiset ovat tottuneet menemään jonnekin, kokoontumaan yhteen. Nyt kun se näyttää vähenevän, otamme tietotekniikan käyttöön. Rajoitukset näyttäisivät vähenevän maailmalla enemmän kuin lisääntyvät, vaikka niitäkin paikkoja on useita, joissa rajoitukset vain lisääntyvät, mutta kumpikaan ei vaikuta tähän.